Система за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските на територията на ОБЩИНА

Детски градини

Новини

Прием на деца родени 2021г. в Детска градина

Публикувана на 21.03.2024

« Към всички новини

От 1 април започва приемът на деца, родени през 2021г, които за новата учебна 2024/2025г. ще постъпят в първа възрастова група в детските градини.

 Община Сливен напомня на родителите, че за класирането през м. април, електронната система ще бъде отворена за нови заявления, така до 11 април, включително. Всички активни заявления ще участват в класирането, резултатите от които ще бъдат публикувани на 15 април в сайта на Община Сливен. 

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата не се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа, чрез компютърната система.

Адресът  на заявлението се отбелязва автоматично от системата по време на регистацията, а непосредствено преди всяко класиране, истемата извършва последна проверка за промяна на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от локална база данни

" Население".

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием. 

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и определените от тях служители,както и към Община Сливен.